Pages Menu
Categories Menu

Geplaatst by on okt 20, 2019 in Geen categorie | 0 comments

Een creditcard gebruiken

Een creditcard is een betaalpas waarmee je overal kunt betalen. Aan het einde van de maand betaal je dan een bedrag terug. Veel mensen zijn bekend met een pinpas oftewel een bankpasje. Een creditcard werkt net even anders, maar brengt wel een heleboel voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste reden waarom men een creditcard aanschaft is het gebruikersgemak, het wordt namelijk wereldwijd geaccepteerd. Tijdens een vakantie of zakenreis in het buitenland kun je dus gewoon betalingen verrichten met je creditcard. Reken je af met een creditcard dan hoef je ook geen handtekening meer te plaatsen. Tegenwoordig zit op alle creditcards een chip en reken je af door je pincode in te voeren, net als met een bankpas.

Hoe werkt een creditcard?

De bekendste creditcards zij die van Visa, Mastercard of American Express. Veel banken werken daarom ook met een van deze aanbieders. Het verschil met een pinpas is dat bij een creditcard je het bedrag van tevoren voorgeschoten krijgt, er wordt dus niet gewerkt met geld van je eigen bankrekening. Pas aan het einde van de maand betaal je terug wat je hebt uitgegeven. Je betaalt geen rente, behalve als je voor betalen in termijnen kiest.

Betalen in het buitenland

Een belangrijke reden om naast een pinpas ook een creditcard te nemen zijn vakanties en zakelijke reizen. Denk maar aan een auto huren in het buitenland of je hotel betalen. Veel buitenlandse aanbieders accepteren alleen een creditcard. Tot slot kun je je kaart natuurlijk ook gebruiken voor betalingen in restaurants en winkels, zodat je geen contant geld op zak hoeft te hebben. Heb je een leuke kledingstuk online gezien? Ook online kun je afrekenen met een creditcard. Bij de meeste creditcardmaatschappijen krijg je ook aflevergarantie. Als blijkt de je bestelling niet wordt geleverd wordt je hiervoor vergoed. Daarnaast zijn je aankopen ook verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Wil je dus een creditcard aanvragen, maar weet je niet wat de verschillen zijn? Dat kan je eenvoudig bekijken op 123creditcardvergelijk.nl.